Monday, May 14, 2012

Keep (it) Swinging vernieuwd

 Keep Swinging  = Keep (it) Swinging 
Na 6 jaar wordt deze populaire blog gemoderniseerd en krijgt een nieuw adres:  http://keepitswinging.blogspot.com/


Keep (it) Swinging upgraded (English) | Keep (it) Swinging vernieuwd (Nederlands)


De Keep (it) Swinging blog wordt op 1 juni 2012 gemoderniseerd ...... met een nieuwe lay-out en een nieuw adres: http://keepitswinging.blogspot.com/
Muziek op de Zuidpool: één van die bijzondere blogs over oude platen. ( bron: Keep Swinging blog - Hans Koert)
De Keep Swinging blog werd gestart in februari 2006 als een plek waar ik mijn fascinatie voor de jazz en jazz-gerelateerde muziek en mijn bijzondere muziekprojecten ( zoals over de Argentijnse gitarist Oscar Alemán, het kartonnen 78-toeren platenlabel Hit of the Week, de Braziliaanse muziekstijl Choro en de Flexibele platen uit de jaren dertig,  met anderen kon delen. Het begon als een dagelijkse blog in het Nederlands, maar verscheen, op verzoek, na een half jaar ook in het Engels. Op dit moment verschijnen sommige bijdragen nog steeds tweetalig; andere alleen in het Nederlands of in het Engels.  Het afgelopen jaar bestond de Keep Swinging blog 5 jaar.
Eén van de artiesten waarvan de muziek en concerten gepromoot werden: Philip Catherine (foto: Hans Koert)
Afgelopen maand brachten meer dan 10.000 unieke bezoekers een kijkje op één of meer Keep Swinging bijdragen. Dertig procent van de bezoekers komt uit de Verenigde Staten, een kwart uit België en Nederland en weer dertig procent uit de andere Europese landen. Wat opvalt is dat 85 procent van de bezoekers de blog vindt door te zoeken via de één of andere zoekmachine, waaruit je mag concluderen dat de blog een belangrijke rol is gaan spelen in het promoten van artiesten en hun muziek. Voor veel mensen is de Keep Swinging blog een bron van informatie geworden - een reden om vooral door te gaan.
 Een blog over één van die historische Nederlandse jazzconcerten die in de jaren vijftig in het Concertgebouw plaatsvonden, met name over het optreden van het American Jazz Sextet in het voorprogramma van het  J. J. Johnson Quintet in Amsterdam ( 1957) ( foto: Jimmy Wormworth)
De site wordt gehoost door Blogger en sinds 2006 hebben ze hun service uitgebreid en gemoderniseerd. De Keep Swinging blog is dan ook, na zes jaar, dringend aan een upgrade toe, zonder haar unieke karakter te verliezen. Een upgrade echter van de oude pagina zou onherroepelijk, door zijn hele grote datebase ( We zijn de teller van 1500 blogs al lang overschreven) leiden tot beschadigde bestanden en verlies aan belangrijke blogs. Vandaar dat we hebben besloten om per 1 juni 2012 een nieuwe site te starten met dezelfde naam en een iets aangepaste adres: http://keepitswinging.blogspot.com - Uiteraard zullen oude blogs bereikbaar blijven. Als je de Keep Swinging blog bij je favorieren hebt staan ( Wie niet?) pas dan het adres even aan: http://keepitswinging.blogspot.com : Het doel van de nieuwe pagina blijft hetzelfde: Het delen van onze passie om.b.t. jazz en jazz-gerelateerde muziek en het verzamelen van platen.   
Ron Carter: Dear Miles:  Eén van die informative blogs rond de grote jazzlegenden, zoals deze keer over  Ron Carter (photo courtsy: Hans Koert)

Dus, als je behoort tot die trouwe schare bezoekers, die elke week even inlogt, vervang dan het oude adres in je favorieten voor http://keepitswinging.blogspot.com/

Hans Koert
keepswinging@live.nl
Twitter: #keepitswinging Facebook

De Keep Swinging blog werd gestart in februari 2006 en sinds die dag zijn er meer dan 1500 bijdragen over jazz en jazz-gerelateerde muziek verschenen - nu is het tijd voor een upgrade van de site en een nieuw adres: http://keepitswinging.blogspot.com/ (Hans Koert)

Retrospect Keep Swinging (old) Oscar Aleman Choro Music Flexible Records Hit of the Week-Durium Friends of the Keep Swinging blog Keep Swinging Contributions

No comments:

Post a Comment